Tästä ei syyspäivä parane

Vietimme kerrassaan upean alkusyksyn päivän Purjehdi Pernajassa – Segla i Pernå Skärgård tapahtumassa. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, reipas tuuli henki luoteesta, ilma oli raikas ja ihmisistä säteili hyväolo ja tyytyväisyys. Edellisillan myräkästä ei ollut tietoakaan.

Rönnäsin edustalla cruisailua kolmella veneellä ristiin rastiin. Kyydissä paljon ihmisiä, jotka saivat ensi kosketuksen purjehdukseen. Mukaan hyppäsi myös muutamia kokeneita, jotka halusivat kokeilla erilaisia veneitä.

Marinan laiturissa kävi vieraita maitse ja vesitse. Moottoriveneillä ja kauniilla puisilla purjeveneillä.

 

SolmubaariKahvila -pisteestä sai kuumia juomia, mehua ja Pajuniemen herkkuja. Samalla sai vierailla Solmubaarissa ja opetella merisolmuja.

Ei purjehdus ja veneily aina ole kallellaan oloa, tiukkaa navigointia ja lukuisia maileja!

 

Päivän aikana n. 40 ihmistä (nuorin 7kk, vanhin yli 80 vuotta) sai kosketuksen purjehdukseen. Laiturilla vierailijoiden määrä oli paljon suurempi. Toivottavasti ”veneilykärpänen” puraisi mahdollisimman montaa!

Yleisöpurjehdusta

tutustumassa-laiturillaViikinkiveneyleisöä_SunsetillaVindö28_Hallberg-RassyMistral33syAnn-Sofi_lähtiVindö28