Small Ships Race 2013 Loviisassa

Viikonloppuna pidettiin Loviisassa perinteinen klassisten talonpoikaisveneiden purjehduskilpailu, Small Ships Race. Kilpailun järjesti sisarseuramme Östra Nylands Segelförening.

Rata oli lähes perinteinen kolmiorata. Lähtö tapahtui Laivasillan edustalta starttipistoolin laukauksesta ja kilpailijat kiersivät Loviisan lahdella olleen radan vastapäivään yhden kerran. Luokkia oli kolme: Göteborgin Ekat sekä pienet ja isot talonpoikaisveneet.

Perjantain lähtö tapahtui myötätuuleen. Loviisan yllä pyörineet sadepilvet toivat kilpailuun oman lisäjännityksensä. Kisaan osallistui yhteensä liki kaksikymmentä huolella vaalittua puista talonpoikaisvenettä

Lähtösäpinää

.

Purjehduskilpailujen startit ovat aina veneiden miehistöille jänniä paikkoja: lähtölinjalla ei saa olla liian aikaisin, mutta ei myöskään liian myöhään ja vene täytyy olla vauhdissa lähtöpaukun pamahtaessa.

 

Starttilinjalla oli vipinää kuten purjehduskisoissa yleensäkin.

Styyra! -huudot kaikuivat pitkälle.

Varaslähdöiltä vältyttiin.

 

 

Tässä talonpoikaisluokan veneet matkalla ensimmäiselle kääntömerkille reippaassa myötätuulessa.

Lähdössä oli 14 venettä ja näiden perään starttasi Göteborgin Ekat, joita oli viisi.

 

Lisää kuvia: Östra Nylands Segelförening.