Hätämerkinantoharjoitus Vesijärven rannalla

Lauantaina 22.3 Lahden Järvipelastajat järjestivät hätämerkinantoharjoituksen Lahden Myllysaaressa. Tapahtuma oli ilmainen ja raketteja sai ampua klo 13-15. Ampujia oli paljon ja aurinkoinen sää suosi harjoitukseen osallistuneita.

Kaikkien osallistujien piti ensiksi allekirjoittaa paperi missä sanottiin, että ampuja osallistuu tapahtumaan omalla vastuulla. Paikalla oli myös palokunta valvomassa ja tarkistamassa, että ammuttavat raketit ja soihdut eivät olleet vanhempia kuin vuodesta 2007. Ampuminen tapahtui jäällä ja kerralla sai neljä henkilöä olla ampumassa. Ampujia oli avustamassa järvipelastaja tai palomies. Turvalasit ja hanskat oli ampujille pakollisia käyttää. Niitä löytyi järjestäjien puolesta paikan päällä. Hätäraketit kuuluvat katsastetun veneen pakollisiin tarvikkeisiin.

Raketteja saa vain ampua hätätilanteissa ja erikseen järjestetyissä hätämerkinantoharjoituksissa. Hätämerkkejä on helppo käyttää mutta jos oikea hätä iskee veneillessä on hyvä jos on voinut harjoitella rakettien ja soihtujen käyttöä rauhallisissa olosuhteissa kuten tällaisissa hätämerkinantoharjoituksissa.

Teksti: Assi Rask

Katso tästä video oikeasta hätäraketin laukaisusta! Ampujana seuramme katsastuspäällikkö Oliver Steller.