Mystisesti uponnut sukellusvene ja muita tarinoita Pernajan saaristosta

Nyt se on valmistunut: Suomen Kulttuurirahaston tukema hanke Pernajan saariston tarinoiden ja perinteiden keräämiseksi on valmis!

Kerätyt tarinat avaavat näkökulmia saariston elämään, sen menneeseen ja nykypäivään sekä muutokseen nimenomaan yksittäisen ihmisen, yksittäisen saaristolaisen näkökulmasta.

Sivusto löytyy täältä. Tarinat ja perinteet on koonnut Lotta Suomalainen. Sivuston graafisen ilmeen, valokuvat ja videot on laittanut kasaan Arttu Suomalainen.

Nyt vain hakemaan ajatuksia, vanhaa ja uutta ja syventävää tietoa ja inspiraatiota ensi kesän retkiin…!

Tässä alla joitain paloja:

Nils-Erik Andersonin ja Cale Andersonin haastattelu (YouTube)

Greta Heleniuksen haastattelu (YouTube)

Vanha pirtutorpedo muistuttaa trokareista ja kieltolain ajan saaristosta. Pernajan virolaiskylä Kabböle oli merkittävä etappi pirtun matkalla rannikolta sisämaahan. (Pirtutorpedot olivat pirtukanistereista tehtyjä kehikoita, joita hinattiin veneen perässä, veden alla). Kuva: Arttu Suomalainen

Vanha pirtutorpedo muistuttaa trokareista ja kieltolain ajan saaristosta. Pernajan virolaiskylä Kabböle oli merkittävä etappi pirtun matkalla rannikolta sisämaahan. (Pirtutorpedot olivat pirtukanistereista tehtyjä kehikoita, joita hinattiin veneen perässä, veden alla). Kuva: Arttu Suomalainen

Saksalainen sukellusvene UC57:n kuljetti neljä tonnia räjähteitä salaisessa operaatiossa Pernajan piskuiseen saareen, Hamnskäriin. Kuvassa sukellusvene UC57:n uhrien kunniaksi pystytetty muistomerkki Hamnskärillä.

Saksalainen sukellusvene UC57:n kuljetti neljä tonnia räjähteitä salaisessa operaatiossa Pernajan piskuiseen saareen, Hamnskäriin. Kuvassa sukellusvene UC57:n uhrien kunniaksi pystytetty muistomerkki Hamnskärillä. Kuva: Arttu Suomalainen

 

 

 

Mainokset